fredag 29. oktober 2010

Flyturen til Brussel!

Da vi hadde gitt fra oss bagasjen og skjekket inn gikk vi og kjøpte oss litt godis hver. vi skulle bruke et flyselskap som het Brussels airlaines, og hotellet vi skulle bo på et hotell som het Hotell Amigo-Rocco Forte Collectionog er 5 sjernes. Etter en stund kunne vi gå ombord på flyet. Vi satt på rad nummer 18. Vi satt oss og spiste litt godteri og slappet av litt. Flyturen skulle vare i ca 2 og en halv time. Etter en halv time fikk vi middag, vi fikk indisk kylling, ris og grønnsaker.

Dette er flyet vi er i nå!
Vi leste litt i hver vår bok og plutselig var vi framme! Det hadde gådt valdig fort! vi gikk rett og hentet bagasjen og så måtte vi vise passet og så kunne vi dra. Det tok en time tilsammen og komme ut fra flyplassen til en taxi, vi kjørte direkte til hotellet.

torsdag 28. oktober 2010

Siste dag i Spania

Det var siste dag i Spania og vi bestemte oss for at det skulle bli en riktig kosedag! Vi skal bare være litt rundt på hotellet og bade, lese, spise god mat og sole oss, men selfølgelig må vi pakke tingene våre før må dra! Men det vil vi ikke tenke på enda! Når vi sto opp gikk vi og tok morgenstell for så og gå til frokost! Vi spiste eggommelet og en muffin hver. Etter frokosten gikk vi og skiftet om til bikini, for å sole oss! Vi lå og solte oss på hver vår solseng med hver vår bok! Til slutt ble vi så varme at vi bare måtte bade. Da vi hadde badet i en og en halv time gikk vi opp fra vannet, tørket oss, kledde på oss og gikk for å spise lunsj! Vi spiste en lunsj med egg og bacon!! Da vi hadde spist tok vi en buss til et shoppingsenter som het Plasa Norte 2, der var det kjempe fint! Vi gikk først litt rundt og så. Men så kom vi til en kjempe fin klesbutikk som vi ikke kunne dy oss med og kjøpe noen klær, Heddie kjøpte en top og et kjørt mens Cassie kjøpte en sommerkjole. Så gikk vi og kjøpte hver vår is. Da vi hadde spist opp isen gikk vi ut til en taxi som kjørte oss hjem. Da vi kom hjem måtte vi begynne og pakke:( En time etter var vi ferdige med å pakke. Så gikk vi og skjekket ut! Da vi hadde skjekket ut gikk vi ut til en taxi som ikke hadde noen pasasjerer ennå. Det tok en time å kjøre til flyplassen. Mens vi kjørte så vi ut på alle butikkene og husene, det er ganske stor forskjell fra land til land hvordan det ser ut i gatene. På flyplassen var det kjempe mange mennesker.

Det er flyplassen vi er på nå! Den heter Madrid Barajas.

Video fra Flamenco turen.

tirsdag 26. oktober 2010

Flamenco tur!

Klokken halv åtte sto vi opp for å dra på flamenco show. Vi bestilte en taxi i går som skulle komme klokken halv ni! Da vi hadde fått på oss klærne og spist en kjapp frokost med to brødskiver hver gikk vi ut. Det var ganske kjølig men masse sol!! Etter to minutter kom taxien. En halv time etter var vi framme der showet skulle vere, som heter Flamenco and Spanish dance at Florida Park. Vi gikk inn og gikk til en kiosk som man kunne kjøpe billetter og snop. Vi kjøpte billetter og en pose smågodt hver! så gikk vi inn og satt oss, vi satt på rad nr 11 og sete nr 7 og 8. Etter en stund begynte showet, først kom en dame ut og danset litt men så kom alle de andre danserene. De danset kjempe fint! Hedvig Marie missunnet veldig de fine kjolene! Da det ble pause gikk vi og kjøpte oss en suvenir hver, vi kjøpte en oss liten porselens figurd av en dame som danset famenco. Etter en halv time begynte showet igjenn, og det var like morsomt å se på denne gangen. Etter en og en halv time var showet ferdig. Da gikk vi ut og bestilte en taxi, som kom etter 15 min. Så kjørte vi hjem etter et velyket flamenco show!!!! Det varte tilsammen med pausen i 3 timer og 30 min. Da vi kom tilbake til hotellet koste vi oss resten av dagen med å lese litt, bade litt, sole oss og spise en nydelig middag! Det var en kjempe vellyket flamenco tur=)

mandag 25. oktober 2010

På hotellet:)

Da vi kom hjem fra slottet gikk vi og badet. Vi badet i en time og svømte og hadde det gøy. Da vi var ferdige med å bade gikk vi og dusjet og gjorde oss klare til middag. Til middag spiste Hedvig Marie couscous med grønnsaker og kylling, mens Cassandra spiste spaghetti med kjøttsaus! Det var veldig godt. Når vi hadde spist gikk vi opp og leste hver vår bok!! Etter vi hadde lest en stund så vi litt på tv, men vi forsto nesten ingen ting da alle snakket spansk !Da vi var ferdige med å se på tv la vi oss for å sove i hver vår myke og deilige seng! Det har vært en utrolig fin dag!

Palacio Real

Nå har vi spist en nydelig frokost med egg og bacon, og skal ta bussen til solttet Palacio Real! Det tar en time å dra med buss til slottet.
Når vi kom fram gikk vi til en mann Carlas som skulle vise en gruppe mennesker rundt på slottet. Det var kjempe mange fine rom, men særlig ballsalen. Vi lærte av Carlas at Kongen het Juan Carlos og Dronningen het Sofia.

Etter vi hadde hvert på omvisningen gikk vi litt rundt i byen og vi kjøpet oss en is hver!!! Når vi hadde gått en stund og Hedvig Marie hadde kjøpt seg en kjole gikk vi tilbake til bussen og kjørte hjem!

torsdag 21. oktober 2010

Dette vet vi om Spania!

I Spania bruker de Euro som i dag ligger på ca 7,9 nok. Den viktigste religionen er Kristendom (99%),og befolkningen er ca 42 millioner, som er nesten åtte gangerså stor befolkning som i Norge. Så de bor mye tettere enn i Norge!!! Arealet er 505 990 km2,altså ca en halv gang større en Norge. Det er store klima forskjeller mellom de to spanske regionene. Spanias klima kan deles inn i tre hovedgrupper: middelhavsklima, kystklima, innenlandsklima. I utstrekning er Spania det fjerde største landet i Europa! Styreformen i Spania er monarki (kongerike).
Spania ligger på den iberiske halvøya sammen med Portugal.
Spania er et variert land med store geografiske, klimatiske og landskapsmessige kontraster. Det høyeste fjellet i Spania er den vulkanske Teide (3717 moh.) som ligger på Tenerife!

Sierra betyr fjell på spansk.

mandag 18. oktober 2010

Hotellet i Madrid!

Det tok en time å kjøre fra flyplassen til hotellet.

Hotellet var stort og fint med et kjempe stort utendørs badebaseng, tennisbane og kjempe fine rom!

Nå skal vi slappe av på hotellet til i morgen, og i morgen skal vi til det kongelige slotet i Madrid som heter Palacio Real!

tirsdag 12. oktober 2010

Flyturen til Spania!

Hei vi er to kule jenter som heter Cassandra og Hedvig Marie! Vi kommer til å få en fantastisk reise rundt i Europa. Vi begynner med å reise til Spania. Vi skal bruke et flyselskap som heter TAP, vi drar fra Gardemoen til Madrid (Madrid er hovedstaden i Spania) og mellomlander i Lisboa! Vi skal bo på et hotell som heter Eurostars Zarzuela Park!


Nå er vi ferdig innskjekket, og er på vei inn i flyet. Vi sitter på rad tjueseks.

Til middag fikk vi spaggeti med kjøttsaus. Nå har vi mellomlandet i Lisboa og Cassie kjøper seg en is. Mens Cassie spiser is, går vi og ser litt i butikkene på flyplassen. Heddie kjøpte en blomstrede bikini. Så gikk vi tilbake og ventet den siste tiden ved inngangen til flyet. Vi ventet i tjue minutter.
Så opnet lukene seg å vi viste passet og billetene, og fikk gå inn å sette oss på flyet. Til mat fikk vi en sandwitch. Etter maten koste vi oss med en bok. Tilslutt var vi framme ,vi var begge enige om at tiden hadde gått veldig fort. Vi gikk rett og hentet bagasjen. Det tok en liten stund før bagasjen kom, men heldigvis kom all bagasjen fram. Vi tok en taxi direkte til hotelet.