lørdag 18. desember 2010

Sprangdag!!!

I dag skal vi ri sprang, og det synes vi er kjeeeeeeeeeeeeeeempe gøy Heddie skal ri med Ari og Cassie skal ri på Lumehelvis (han er egentlig en turhest men kan ri sprang også).Vi sto opp klokka halv syv Først må vi ta stalltjenesten. Vi børstet hestene, møkket og ga dem mat. etter det gikk vi til kaninene, vatlene, hønene, grisene og alle de andre dyrene og ga dem vann, mat og vasket hos dem! Etter det gikk vi og spiste frokost. Det var deilig for vi hadde blidt veldig sultne av og ta morgen stalltjenesten. Men endelig kunne vi sale på våre egne hester og gå ut på banen og ri sprang men først måtte vi varme de opp med vendinger, volter og litt trav. Tilslutt gikk vi av og dro fram hinderene og gikk på igjenn og opp i gallopp Heddie synes Ari var helt vidundelig å ri sprang på! Etter å ha ridd 5 runder på høyrehånd tok vi en volte og red fem runder på venstre hånd. Da vi var ferdige med å se på film gikk vi inn og salte av møkket boksene og gikk inn og spiste lunsj. Da vi hadde spist gikk vi ut igjenn og skulle ri på de andre hestene, vi red en veldig lang tur i skogen. Etter det måtte vi hente eggene til hønene, melke kuene og hente fiske egg så måtte vi lage kaviar av fiske eggene.

mandag 13. desember 2010

I stallen! ♥

Etter vi hadde spist frokost på gården gikk vi og mokket i stallen, etter vi hadde møkket striglett vi og salte på en hest hver. Vi red en lang tur, vi red høyt opp på et fjell og der så vi hele bygda. Cassie hadde en helt hvit hest den het Lumehelvis(det betyr Snøfnugg) og typen heter Døla, den andre Cassie passa på var mørkebrun og heter sokolaad(det betyr Sjokolade). Heddie passet på en lys aktig brun  hest som heter Ari og er en Araber og den andre var mørkbrun og heter Ronja og er en Islandshets. Denne turen red Cassie på sokolaad og Heddie red på Ronja.

Da vi kom tilbake måtte vi sale av hestene og sale på de andre hestene vi passet på, vi red akkuratt den samme veien. Ari var en spranghest mens de andre var turhester.

Da vi var åppå fjellet spiste vi lunsj. Da vi var på vei ned møtte vi en elg så vi måtte ri tilbake å ri omvei. Da vi var tilbake i stallen salte vi av og leide vi hestene ut på beite. Og la høy og tørfor i boksene.

Det hadde vert en fin dag med hestene men på en mårte var det endelig litt viling. Før vi la oss på senga tøyde vi ut så vi ikke skule bli så støl.

mandag 6. desember 2010

Vatikanstaten!

Jippi i dag skal vi til Vatikanstaten!! Vi har gledet oss lenge til å dra dit. Vi sto opp klokka ni for å dra til Vatikanet. Vi tok morgenstell og gikk ned for å spise frokost. Til frokost spiste vi hver vår talerken med egg og små pølser. Da vi hadde spist ferdig gikk vi ut og gikk til Vatikanstaten, (vi hadde fått et kart fra resepsjonen på hotellet) det var ikke noe vanskelig å komme seg dit! Det tok ca en halv time å gå til Vatikanstaten. På veien så vi en butikk som vi bestemte oss for at vi skulle se inn i når vi gikk hjem igjenn! Da vi kom fram gikk vi til en kirke som het Peterskirken!
Her er et bilde av kirken!



Vi gikk inn og der var det veldig fint !

Når vi hadde vert der en time og sett på hele bygningen gikk vi til et anet sted, det het Vatikanmuseet.
Der gikk vi rundt en og en og en halv time og så på all de flotte maleriene og takmaleriene!
Da vi var ferdige inne i Vatikanmuseet var vi sultne og måtte vi gå ut til Roma igjenn får å finne oss en resturante, der spiste en pizza med skinke og peperoni, det var veldig godt! Det er ikke låv for mennesker som ikke bor i Vatikanet å komme inn der, det er bare lov å komme inn i museet og kirken men det er bare to steder. Et museum og en kirke. Kirken er Peterskirken og museet het Vatikanmuseet men i Vatikanmuseet er det veldig mange forskellige rom med forskellige navn! 

Fakta:
Pave: Benedikt XVI(16)
Nationaldag: 11.Feb
Styreform: Valgmonarki
Språk: Latin
Vann: 0%
Her er bilder fra alle stedene/rommene vi har vert i :


 Takmaleri i et av Rafaelrommene  i Vatikanmuseet. Bildet heter "Thriumph of Christianity"
Dette er et takmaleri av Michelangelo fra det Sixtinske kapell som ligger i Vatikanmuseet. Her er det ikke lov å ta bilder så dette bildet er hentet fra Internett.
En engel fotografert i Peterskirken


Michelangelos Pieta som man kan se i Peterskirken.
 Disse soltdatene fra Sveitsergarden vokter alle inngangene til Vatikanstaten!'
(det er bare sveitsere som kunne være vakter!!)
Det var bare de som bodde der som fikk lov å slippe inn
!
Etter en hel lang dag i Vatikanstaten gikk vi tilbake til hotellet. På veien gikk vi innom den butikken vi hadde sett på veien til Vatikanet! (Uder de solgte masker)
Her er bilder av de maskene vi kjøpte!

 Disse maskene er håndlaget i Venezia i Italia, og Italia er ganske kjent for de!

Da vi kom hjem til hotellet var klokka ni vi var så slitne at vi gikk og spiste middag og etter å ha spist gikk vi rett og la oss!

Estland!!

Vi måtte stå opp klokka  23.30 for å rekke flyet til Estland. Heldig vis hadde vi pakket dagen før så vi bestilte en Taxi med en gang så stelte vi oss. Vi gikk for å spise frokost. Cassie spiste brødskive med egg og Heddie spiste pannekake. Da vi var ferdig med å spise gikk vi ut for å vente på taxien, men texien var der da vi kom ut. Da vi var på fly plassen sjekket vi inn bagasjen vår vi var en time for tidlig så det var ikke noe kø. Så måtte vi ta "rønken bilde" av hånd bagasjen.

Vi kjøpte oss litt brus og godterier. Etter en og en halv time venting gikk vi inn på flyet. Det tokk fem og en halv time å fly til Estland. Det tokk tre timer å kjøre til hotellet, hollet heter Lepanina. Det er nesten på grensen til Latvia.


                                        Her er et kart av Estland og et flagg som til hører Estland.

Vi skulle leie et hus på en gård. Med mange dyr. Vi skal jobbe i en hestestall. Men det var mest hester der.